Hypnose og hypnoterapi

26-10-2015

Mange danskere besøger årligt en hypnotisør for at få hjælp til at slippe en dårlig vane eller en psykisk lidelse. Det kan for eksempel være i forbindelse med angst eller en lyst til at stoppe med at ryge cigaretter. En hypnotisør hjælper dig med at nå ind til din underbevidsthed, hvor de erfaringer, du har fået i løbet af dit liv, gemmer sig. Dine livserfaringer påvirker din adfærd, og gennem professionel hjælp er det muligt at arbejde med underbevidstheden, hvilket kan ændre uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre. 

En naturlig måde at forstærke dit sind

Hypnose er den tilstand under din behandling, hvor du er i trance. Det er en naturlig sindstilstand for kroppen, og du er faktisk i trance flere gange i løbet af din dagligdag. Når du befinder dig i trance, har hypnotisøren en vej ind til din underbevidsthed. Hypnosen skærper din opmærksomhed i sindet. Af den grund er det lettere for både dig og hypnotisøren i fællesskab at flytte fokus mod dine problemer i sindet. Din hypnotisør forsøger, under din hypnose, at hjælpe dig mod dine lidelser gennem terapi. Det hedder hypnoterapi, hvilket er den korte version af hypnoseterapi. 

Hypnoterapi handler om den proces, hvor hypnotisøren arbejder sammen med dit sind imens du er i trance. Under hypnoterapien forsøger hypnotisøren at afkode, hvori dine vanskeligheder stammer fra i underbevidstheden for derefter at frigøre de minder, som forårsager eksempelvis din angst. Samtidig er det muligt, at dine gamle minder bliver erstattet med andre og mere positive minder, som også er lagret i din underbevidsthed. Når du “vågner op” fra hypnosen, kan din sindstilstand således have ændret sig, eftersom din ubevidste sindstilstand har ændret sig. Hypnose og hypnoterapi er en alternativ og naturlig måde, at hjælpe dig af med psykiske udfordringer, som du ikke umiddelbart kan finde en årsag til.